Wednesday, December 29, 2010

Lunch and Dinner


Betik muda masak lemak ikan masin
Pagi:Sambil tunggu kakak sampai dari LD,g gunting rambut dulu,Demand dari kakak mau makan ketam..
Ketam masak sos
Kahanga(siput) masak sos tiram
Ketam masak kari
Servey di pasar,wow ada nampak ikan kecik2,Patai..beli,Kahanga,ketam,sayur betik muda-masak lemak ikan masin sedap ni ooo.

Chef Ninang masak semua ni tidak sampai 1 jam,cepatnya dia masak,dibantu juga oleh Bos ku Indah,Kak Mas..Kak Mas pula buat sambal mangga campur belacanlimau,bwng,tomato,gula..sedapnyaa..cnfirm naik berat badan ni..
 
Sambal Mangga



Petang: Semporna Eco Resort Kg Tampi-tampi

Malam: Makan malam pula menunya,Piatai(tempura ikan kecil),kerabu pakis,sup ketam jagung dan sup ikan. Ampunnn..Ney tolong buatkan jus serai(rebus)..persediaan sebelum tekanan darah naik..


 
Tempura ikan




Kerabu Pakis








Sup isi ketam jagung


Malam tu sedap tidur..haahaa kenyang,macam ular sawa kan lepas makan terus belingkar..Selamat malam..

No comments:

Post a Comment